Zich richten op export

print

Het volgen van een opleiding export


Een goede onderhandelaar zijn, is niet genoeg om te slagen in het buitenland. Om succesvol internationale handel te drijven, heeft u een uitstekende bagage nodig in meerdere disciplines. Een gouden raad: denk aan een opleiding of leid enkele van uw medewerkers op! Het aanbod aan ‘generalistische’ beroepsopleidingen voor medewerkers, managers en leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de internationale ontwikkeling van hun bedrijf is relatief beperkt. Deze ernstige tekortkoming werd vastgesteld door het ICC België en de Belgische Kamers van Koophandel na een enquête in 2010 onder een vijftigtal exportbedrijven en motiveerde de lancering van een speciaal trainingsprogramma in internationale handel, gedreven door het International Business Institute (IBI). Er bestaan daarentegen verschillende opleidingen en cursussen rond de juridische, financiële en/of logistieke aspecten van internationale handel. Taalcursussen zijn er in overvloed.

Denk aan de opleidingscheques!
Indien uw medewerkers een opleiding volgen aan een erkende opleidingsinstelling kunt u financiële steun krijgen van het Gewest waar uw bedrijf is gevestigd via opleidingscheques. De voorwaarden om hiervan gebruik te kunnen maken, variëren van Gewest tot Gewest. Meer informatie op www.belgium.be.

Meer weten

IBI : International Trade Executive Programme
21 sessies en een "boot camp" verdeeld over een academiejaar (in het Engels).

Portaalsite van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Databank ‘Word wat je wil’ met het opleidingsaanbod voor volwassenen in Vlaanderen en Brussel
Deze platformen bieden een globaal overzicht van de opleidingen in uw Gewest.

Syntra: Exportverantwoordelijke
Opleiding van een jaar in verschillende Syntra-opleidingscentra in Brussel en in Vlaanderen.

UNIZO in partnership met de Antwerp Management School: Masterclass Exportmanagement
10 dagsessies tussen oktober 2015 en maart 2016 in Gent.

BECI (Brussels Enterprises Commerce & Industry)
Seminaries en korte opleidingen over internationale thema’s.

Cevora
De opleidingen van Cevora richten zich tot mensen met een bediendenstatuut die werken in een bedrijf dat valt onder het Aanvullend Nationaal Paritair Comité voor de Bedienden (PC 200). Bedrijfsleiders met een zelfstandigenstatuut kunnen onder bepaalde voorwaarden deelnemen aan een opleiding van Cevora.

Kluwer
Opleidingen gelinkt aan internationale handel. Opleidingen uit het open kalenderaanbod worden ook aangeboden als incompanytraining voor meerdere mensen in een bedrijf.

Bouton-2