Taalopleidingen


Om te slagen in het bedrijfsleven, is het raadzaam om de taal - en ook de cultuur - van je partner te kennen en te beheersen. Is het nodig dat je kennis van een of meer talen (grondig) wordt bijgeschaafd? Er bestaan talrijke leerformules: van online opleidingsmodules, volledige onderdompeling tot individuele lessen. Sommige opleidingsinstellingen bieden ook conversatietafels aan: een leuke manier om een nieuwe taal te leren. Er is een groot aanbod en een erg breed prijzengamma. Doe navraag in je omgeving alvorens een keuze te maken!

Opleidingscheques

De taalopleidingsverstrekkers die worden erkend door de gewestelijke overheden, aanvaarden opleidingscheques. De toekenningsvoorwaarden voor deze cheques die worden uitgereikt door Actiris (taalcheques), de VDAB en Le Forem, verschillen van het ene Gewest tot het andere. Meer informatie hierover vind je op de portaalsite belgium.be

Om je weg te vinden in de wirwar van taalopleidingen, vind je hieronder een onvolledige lijst met nuttige links.

Meer informatie

Talenscholen
Vreemde talen kan je leren in een groot aantal scholen en gespecialiseerde organisaties. Een enorme database vind je bij Wordwatjewil (tik de gewenste taal in als trefwoord in de zoekmachine). Je vindt ook een brede waaier taalcursussen via Bedrijfsopleidingen.be.
Berlitz
Nha
Nti
Groept
Efbelgie
Cvo-khnb
F9

La Maison de la Francité
Lijst van taalcursussen Frans in het Brussels Gewest, gerangschikt per gemeente en alfabetisch.

Vlaamse Gemeenschapscommissie
Zoekfunctie voor taalcursussen en conversatietafels (informele gesprekken) in het Brussels Gewest.

English Academy
Taalschool gericht op het Engels, met ook een cursus Zakelijk Engels. Individueel en in groep, ook cursussen op afstand.

Goethe Institut
Brede waaier van cursussen Duits, ook gericht op de zakenwereld.

Bouton-2