Opleiding in het buitenland

print

Een opleiding volgen in het buitenland


Niets beter dan een verblijf in het buitenland om je geest te verruimen, een andere taal te leren, je onder te dompelen in een andere cultuur en tegelijk een opleiding te volgen.

De mythische MBA

Ook al bestaan er intussen talrijke vormen (deeltijdse MBA, Executive MBA, gespecialiseerde MBA), toch blijft het traditionele Amerikaanse model van de Master of Business Administration hét allround diploma van kaderleden die hun kennis inzake beheer willen verbeteren. De prijs voor een MBA kan gaan van 15 000 euro tot 100 000 euro voor een volledige cyclus van twee jaar in een van de beste universiteiten van de wereld. De grote Britse en Amerikaanse kranten publiceren regelmatig MBA-rangschikkingen. We vermelden onder meer die van The Economist en de Financial Times.

In de Global MBA Ranking 2013 van de Financial Times zijn drie Europese business schools opgenomen: de London Business School (Groot-Brittannië), het l’INSEAD (Frankrijk) en de IESE Business School (Spanje).

Naast de klassieke MBA en Executive MBA biedt het INSEAD ook talrijke opleidingen aan voor bedrijfsleiders die ofwel specifiek en op maat gesneden zijn, ofwel open staan voor alle bedrijven. In 2011-2012 wist het instituut meer dan 9 000 (toekomstige) bedrijfsleiders warm te maken voor de opleidingen.

Erasmus voor jonge ondernemers

Het programma « Erasmus voor jonge ondernemers » werd in 2009 opgestart binnen de Europese Unie. Het is gebaseerd op het bekende Erasmusprogramma dat in meer dan 25 jaar honderdduizend studenten heeft laten studeren aan de beste universiteiten van de wereld. Erasmus voor jonge ondernemers is een grensoverschrijdend uitwisselingsprogramma dat aan jongeren en toekomstige werkgevers de mogelijkheid biedt om een opleiding te volgen bij ervaren bedrijfsleiders in andere landen van de Europese Unie.

Pro's op het vlak van export

In Brussel biedt het "Brussels Young Exporters Program". de mogelijkheid om zijn knowhow te ontwikkelen op het vlak van internationale handel.

Dit programma omvat een opleiding in drie fasen: acht weken theorie, zes weken onderdompeling in een kmo die is gespecialiseerd in export en een verblijf van twee maanden in het buitenland om er een marktstudie uit te voeren. Het richt zich tot de twee taalgemeenschappen.

Meer informatie

Business schools européennes
• London Business School
• INSEAD
• Iese Business School

Brussels Young Exporters Program
Een intensieve exportopleiding voor werkzoekende bachelors en masters die in het Brussels Gewest gedomicilieerd zijn.

Bouton-2