Management opleiding


Als je je managementvaardigheden wil verbeteren, een bijkomende expertise wil verwerven of je kennis wil bijschaven om in te spelen op de ontwikkelingen van de markt en/of de technologische evoluties, kan je kiezen uit verschillende formules.

Opleidingsinstellingen
In Vlaanderen en Brussel staat Syntra (Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming) in voor de opleiding van zelfstandigen en bedrijfsleiders. Syntra heeft in totaal 23 opleidingscentra en biedt zo'n 200 verschillende opleidingen aan.

Hogescholen en universiteiten
De managementscholen bieden korte opleidingsmodules aan voor oprichters en bedrijfsleiders van kmo's. Deze opleidingen worden doorgaans gegeven door vakspecialisten. Dat is het geval van EHSAL Management School, in Brussel, die verschillende soorten opleidingen aanbiedt voor bedrijfsbeheerders.

Afstandsonderwijs
Afstandsonderwijs is een interessante formule, aangezien het de mogelijkheid biedt om grotendeels of volledig van bij je thuis of op kantoor, volgens je eigen ritme en zonder agendabeperkingen te werken. Het opleidingsaanbod dat wordt geboost door de nieuwe informatie- en communicatietechnologieën (e-learning), omvat het verwerven van een basiskennis bedrijfsbeheer (voorbereiding bij de Centrale Examencommissie), het leren van vreemde talen, maar ook de sociale en fiscale wetgeving, algemene boekhouding, enz.

Meer informatie

Syntra ondernemingsopleidingen
Naast "technische" opleidingen, biedt Syntra ondernemersopleidingen aan. Voorbeelden zijn Basiskennis Bedrijfsbeheer, Het ABC van de aftrekbare kosten en Wegwijs in verzekeringen voor beginnende ondernemers.

EHSAL Management School
Postgraduaat opleidingen in diverse vakgebieden voor wie al een master- of bachelordiploma op zak heeft.

Bouton-2